Kert és táj építés

Cégünk kertépítés alatt érti mindazon tevékenységet, ami a korszerű ápolt kert megvalósításához szükséges.

Rendszereink

Kertépítés

Szerteágazó tevékenységi körünk lehetővé teszi, hogy egy kézben tartva elvégezhessük a különböző támfalrendszerek, szivárgótestek, kerti utak és térburkolások kivitelezését, a megfelelő rejtett világítások kialakítását, autómata öntözőberendezések kiépítését és egyidejüleg igényes növénytársítások telepítését. Az összetett kivitelezés eredményeként a legoptimálisabban lehet a rendelkezésre álló helyet egységes koncepció alapján kialakítani.

kertépítés
kertitavak

Kertitavak

Kerti tavakat kialakíthatunk természetes vízfolyásból, de erre az esetek többségében nincs lehetőség.
A létesítendő tó méretétől és a talaj adottságaitól függően a legegyszerűbb megoldást jelentik az akár előregyártásban is készülő polietilén, vagy polipropilén medencék. Nagyobb méretű tavak kialakítására javasoljuk a fólia burkolatot. Ezek a speciális fóliák maximális vízzárás mellett kedvező telepítési költségekkel teszik lehetővé a nagyobb tavak építését. Speciális építési adottságoknál, valamint szerencsétlen talajösszetétel esetén javasoljuk a vasbeton szerkezetű tavakat. Utóbbiakat alkalmazzuk olyan esetekben, ahol a tavakat sziklakertekkel hidakkal, szigetekkel kombináljuk (pl: japán kert), vagy a közelben levő műszaki létesítmények (pl: pincék) miatt, mechanikai sérülésekkel szemben nagy ellenállást tanúsító, de ugyanakkor nagy vízzárást is biztosító megoldásra van szükség.

Vízesések

Amennyiben épített környezetünkben lehetőség van nagyobb szintkülönbségeken keresztül folyó víz vezetésére, érdemes vízeséseket kialakítani. A természetesen meglevő vízesések építésénél a fő szempont a meder stabilizálása, a víz áramlásából adódó természetes erózió megállítása, illetve a vízesés medrének esztétikus kialakítása.

Mesterséges vízesések esetén fontos a tökéletes vízzárást biztosító meder kialakítása, hiszen a víz utánpótlás korlátos. A megfelelően méretezett vízforgató rendszerhez csatlakoztatni kell szűrő és fertőtlenítő berendezéseket is, mert csak azokkal lehet megakadályozni a víz elszennyeződését, bealgásodását.

vízesések
szökőkutak

Szökőkutak

A szökőkutak kialakításánál két fő egységet választhatunk szét, a szökőtűt épített szerkezetét és a benne elhelyezett gépészeti kialakítást.

A szökőkút testek gyakran művészeti alkotásokat magukba foglaló speciális medencék, melyek tervezésénél nagy súlyt fektetünk a funkció maradéktalan betöltésére.
A gépészeti kialakítás során figyelembe kell venni a kívánt vízképek kialakítása mellett azok üzembiztonságának hosszú távú biztosítását is. A megfelelő szűrő forgató valamint fertőtlenítő berendezéseket úgy kell összehangolni, hogy azok szélsőséges esetekben is különösebb felügyelet nélkül, a karbantartási cikluson belül önállóan meghibásodás nélkül működhessenek.

A kívánt vízképek kialakítását, vagy hagyományosan csapokkal állíthatjuk be, vagy az úgynevezett dinamikus vízképeket processzoros vezérlésű mágnes szelepek segítségével valósíthatjuk meg. Javasoljuk a szökőkutak megvilágítását is, aminek színét, intenzitását, helyét processzor szabályozhatja.

KÉRJEN AJÁNLATOT

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma.