Uszodagépészet

Rendszereink összehasonlítása

Uszodai légkezelő, uszodai páramentesítés

Ez utóbbi években egyre növekvő igény jelentkezik a magánmedencék, privátuszodák, hotelek páramentesítő szellőzése iránt. A páramentesítés egy nagyon összetett feladat, amivel sokszor még a gyakorlott épületgépészek sem tudnak megbírkózni. A légtechnikai rendszer megtervezésekor nagyon körültekintően kell eljárni, és figyelembe kell venni minden olyan körülményt, ami befolyásolja az uszoda működését.

A hibásan elvégzett tervezés és kivitelezés esetén komoly problémák keletkezhetnek (pl. épületszerkezeti károsodás, páralecsapódás, penészedés, stb.). A hibás méretezés miatti kár nagysága így jelentősen meghaladhatja az egyéb légtechnikai rendszereknél keletkezőt (kellemetlen szagok, alulméretezett fűtés vagy hűtés, stb.). A szellőző levegőmennyiség meghatározásának alapja minden esetben a helyiség eredő hő- és nedvességterhelése (pl.: medencék bepárolgása, zuhanyzók, emberi nedvességleadás). A légcsereszámnak csak ellenőrzési funkciója lehet. Mi a VDI 2089 szerinti méretezési eljárást alkalmazzuk.

A benntartózkodók légzésigénye, a medencékből párolgó vegyszerek és a páraelvonás miatt normál fürdőüzemben mindig biztosítani kell megfelelő mennyiségű friss levegőt. A friss levegő szükséges mennyiségét a légkezelő berendezés automatikus szabályzórendszerének kell kiválasztani az aktuális igényeknek megfelelően.

A tervezés és kivitelezés során mindig mérlegelni és figyelembe kell venni a következőket:

A fentiek figyelembe vételével mi frisslevegős páramentesítő légkezelőkkel tervezzük az uszodákat. A légkezelő az aktuális páratartalom függvényében friss levegővel páramentesít. A légkezelő elszívja a belső nagy nedvességtartalmú levegőt és helyére szükséges mértékű, kezelt (szűrt, előfűtött, utófűtött)
szellőző levegőt fúj be. A friss levegőt a hővisszanyerő előfűti, a visszakeverés utáni kevert levegőt a melegvizes hőcserélő fűti tovább. A távozó levegő a szabadba van vezetve.

Uszodagépészet, vízgépészet

Uszodagépészet tervezés és kivitelezés:

Mint, ahogy nevünk jelzi, úszó fürdö, wellness létesitmények teljeskörű tervezését kivitelezését valósítja meg cégünk. Azaz a munka gépészeti és építészeti részét is. bár gyakran előfordul, hogy ügyfelünk kizárólag üszodagépészeti munkával kapcsolatban keres meg minket. Állunk elébe!

Cégünk vállalja magán és közületi uszodák, strandok, szállodák uszodagépészeti, uszodatechnikai engedélyezési illetve kiviteli tervek elkészítését valamint a teljes gépészet kivitelezését. Megrendelő igényeihez alkalmazkodva a legújabb technikai vívmányok figyelembevételével, hogy később az üzemeltetés során minél kisebb költséggel kelljen szembesülni.

Munkáink

KÉRJEN AJÁNLATOT

Vegye fel velünk a kapcsolatot.